Поромівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІНФОРМАЦІЯ про здійснення заходів щодо запобігання пожежам в житловому секторі на території Поромівської ОТГ за січень 2022 року

Дата: 31.01.2022 14:55
Кількість переглядів: 249

                                                         

З початку року на території Володимир-Волинського району виникло 9 пожеж. Внаслідок пожеж за січень місяць загиблих немає. На території Нововолинської МТГ протягом січня місяця поточного року виникла 1 пожежа. Пожежа виникла у житловому будинку, ймовірна причина виникнення пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Відповідно до статей 39,41,42 Кодексу цивільного захисту України, ст.3 Закону України, на виконання річного план-графіку відпрацювання житлового сектору Володимир-Волинського району протягом 2022 року та з метою попередження надзвичайних ситуацій (подій) і пожеж, недопущення загибелі та травмування людей на них підвищення ефективності профілактичної роботи в житлового секторі, протягом січня 2022 року вільним від чергування особовим складом 5 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Волинській області, а саме: пожежним рятувальником 5 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Волинській Віталієм МАТВІЙЧУКОМ та водієм 5 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Волинській Олегом ЗВАРКОМ було проведено комплексне відпрацювання житлового сектору на території с. Поромів, с.Русовичі та с. Будятичі Поромівської ОТГ. Відповідно до уточнених списків осіб, що відносяться до підвищеної групи ризику (самотніх осіб похилого віку, багатодітних сімей, неблагополучних сімей) Поромівської ОТГ, на території с. Поромів, с.Русовичі та с. Будятичі проживають одинокі громадяни похилого віку – 4 осіби, багатодітні сім’ї – 0, а також сім’ї що опинилися у складних життєвих обставинах -0 . У ході даних відпрацювань було обстежено 30 житлових будинка, у тому числі, де проживають одинокі громадяни похилого віку – 2, багатодітні сім’ї – 0, а також сім’ї що опинилися у складних життєвих обставинах – 0 осіб та інші 28 та проінструктовано 35 громадян. В ході проведення обстежень недоліків не виявлено. Метою даних заходів було нагадати громадянами на дотримання правил пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання, пічного опалення та влаштування будівель і споруд, роз’яснення щодо правил поведінки на льоду, як уникнути переохолодження організму та обмороження частин тіла. Також інформуємо Вас що згідно підпункту 9 статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», органи місцевого самоврядування за рішенням можуть виділяти кошти для участі в організації та фінансуванні капітальних ремонтів житлових будинків. Також підпункт 2 пункту «б» розділу 1 статті 34 того ж Закону України для сфери діяльності соціального захисту населення вимагає забезпечення здійснення передбачених законодавством заходів щодо поліпшення житлових і матеріально-побутових умов осіб з інвалідністю, багатодітних сімей, громадян похилого віку, які потребують обслуговування вдома, тощо.

Враховуючи вищевикладене, Володимир-Волинське РУ ГУ ДСНС України у Волинській області рекомендує Вам:

1. Провести місцевого рівня комісії ТЕБ та НС із визначенням дієвих завдань щодо недопущення виникнення пожеж та загибелі людей на них.

Термін: до 01.03.2022 року

2. Надавати працівника соціальної сфери для відвідування осіб, що потребують соціального захисту під час відпрацювання житлового сектору згідно графіку.

Термін: постійно


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь