Поромівська громада
Волинська область, Володимир-Волинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вакцинація від COVID-19 є безальтернативною – Президент України

Дата: 28.01.2022 15:09
Кількість переглядів: 288

                                                  Фото без опису

Президент України Володимир Зеленський заявив, що альтернативи вакцинації для подолання COVID-19 пандемії та збереження життя немає, та закликав громадян щепитися.

“Є усі шанси сподіватись, що 2022 рік може бути останнім для пандемії COVID-19. Для цього потрібен високий рівень охоплення щепленнями. Ми маємо бути вакцинованими, щоб бути здоровими. І це безальтернативно”, – заявив Президент у відеозверненні за підсумками засідання Ради національної безпеки й оборони в понеділок у Києві.

За його словами, наразі кількість нових випадків захворювання зростає, але рівень госпіталізації майже вдвічі менший у порівнянні з піком захворюваності восени 2021 року. У ковідних лікарнях зайнято лише 28% ліжкомісць. 

“Одна з головних причин – це вакцинація. Люди, які мають щеплення, переносять хворобу значно легше,” – наголосив Глава держави.

Володимир Зеленський також підтримав стратегію вакцинації бустерними дозами: “Є чітке розуміння, що імунітет зростає після кожної наступної дози вакцини, а стратегія “бустеризації” вже стала єдиним стандартом для розвинених країн.”

Нагадаємо, що зробити базовий курс чи бустерне щеплення від COVID-19 можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації.  Адреси та контакти – на vaccination.covid19.gov.ua/list або за тел. 0 800 60 20 19.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь